• Escort-puhelinnumero Kotka

  Thaitytöt a

  thaitytöt a

  Tytön Suomessa asuvan virallisen huoltajan, äidin, olisi pitänyt viedä lapsi pois maasta lokakuun alkuun mennessä. Äiti ja suomalainen isäpuoli aikovat tehdä kaikkensa, jotta puolitoista vuotta Suomessa asunut tyttö saisi luvan jäädä maahan. Maahanmuuttovirasto hylkäsi oleskelulupahakemuksen toukokuussa ja määräsi tytön käännytettäväksi. Perhe on ollut hädissään siitä lähtien. En pysty ymmärtämään, miten lapsen ainoalta huoltajalta voidaan ottaa pois oma lapsi.

  Valitus Maahanmuuttoviraston päätöksestä on Hämeenlinnan hallinto-oikeuden käsiteltävänä. Oikeus on jo kolme kertaa päättänyt, että tyttö voidaan päätöksen mukaisesti palauttaa Thaimaahan odottamaan ratkaisua. Harri Aaltonen on pettynyt viranomaisten toimintaan. Hän pitää oleskeluluvan eväämisen perusteluja ja käännytyspäätöksen voimassa pitämistä käsittämättöminä.

  Hätä ja huoli ovat koko ajan sydänalassa. Ei lasta voi vaan heittää tuuliajolle. Laittaisitteko oman tyttärenne Thaimaan matkalle näinkin tarkkoihin osoitteisiin kuin viranomaisille, lastensuojeluun, poliisille? Aaltonen ei ymmärrä, miten lapsen käännyttäminen voi olla lapsen edun mukaista, koska siitä ei ole tietoa, kuka tytöstä Thaimaassa huolehtii. Isä on ilmoittanut perheelle, että hän ei enää huolehdi lapsesta.

  Ei lasta voi heittää tuuliajolle. Maahanmuuttovirasto katsoo päätöksessään, että tytön ja äidin perhe-elämä on katkennut, koska he ovat asuneet erillään 10 vuotta. Tyttö ei tämän vuoksi ole äitinsä perheenjäsen eikä äiti ole tosiasiallinen huoltaja, joten oleskeluluvan myöntämiselle ei ole perusteita.

  Maahanmuuttovirasto katsoo, että lapsi ei jää ilman huolenpitoa ja käännytys tuttuihin oloihin isän ja isoäidin luo on lapsen edun mukaista. Äiti voi vastaisuudessakin vierailla tyttärensä luona.

  Laittaisitteko oman tyttärenne Thaimaahan matkalle näinkin tarkkoihin osoitteisiin kuin viranomaisille, lastensuojeluun, poliisille? Harri Aaltonen kertoo, että äidin ja tyttären erillään asuminen ei ole ollut suunniteltua. Tytön thaimaalaiset vanhemmat erosivat ja äiti on virallisesti yksinhuoltaja, koska vanhemmat eivät olleet naimisissa.

  Äiti tapasi sittemmin nykyisen aviomiehensä Harri Aaltosen, joka käytännössä asui lähes koko vuoden Thaimaassa. Kun pariskunta lähti yhdessä Suomeen, tarkoituksena oli, että tyttö muuttaisi heidän luokseen heti kun se olisi mahdollista. Aaltonen kertoo, että vuonna isä suostui tähän ja äiti lähti hakemaan lastaan. Viisumi ja matkalippu tytölle oli hankittu, mutta isä tuli yllättäen toisiin aatoksiin ja piilotti hänet. Vähän ennen paluulentoa äiti yritti hakea tytön koululta, mutta lasta ei luovutettu äidille, koska isä oli sen kieltänyt.

  Raskaana ollut äiti palasi Suomeen yksin. Tuntuu kuin olisin pettänyt rakkaiden ihmisteni luottamuksen. Toive tytön saamisesta Suomeen ei hiipunut, mutta Thaimaan ja Suomen välinen matkustaminen ja sen seuraukset romahduttivat Aaltosen talouden vuosiksi. Etenkin tytön äiti matkusti Thaimaahan kuukaudeksi, kahdeksi, aina kun siihen oli mahdollisuus.

  Äiti myös maksoi tytön opinnot ja lähetti ja antoi rahaa hänen menoihinsa. Isä ei suostunut tytön muuttoon ja viranomaiset kertoivat äidille, että lasta ei voi viedä maasta ilman biologisen isän suostumusta. Maahanmuuttovirasto katsoo päätöksessään, että väite siitä, että lapsen isä ei ole suostunut muuttoon aiemmin ei ole uskottava, koska äiti on virallinen huoltaja.

  Harri Aaltonen korostaa, että he ovat joutuneet taistelemaan monta vuotta saadakseen perheen saman katon alle ja nyt tuntuu todella katkeralta. Tyttö haluaa jäädä Suomeen, hän käy koulua ahkerasti ja viihtyy hyvin suomalaisessa kodissaan. Perheeseen kuuluvat äidin ja isäpuolen lisäksi pikkusisko ja kaksi poikaa Aaltosen aiemmasta liitosta. Jokainen vaihtoehto tarkoittaa sitä, että perheemme menee rikki ja lapset kärsivät. Nuorempi tytär jää sitten Suomeen ilman äitiä.

  Itsekin kamppailen oman jaksamisen kanssa. Perheen asianajajan Ville Punton mukaan perheen tapaus ei ole ainoa laatuaan, vaan kertoo viranomaisten yleisestä tulkintalinjasta.

  Kun lapsi ja vanhemmat ovat olleet pitkään erossa, perhesuhteen katsotaan katkenneen. Tällaisia päätöksiä on Punton mukaan paljon. Harvemmin kuitenkin niin, että Suomessa jo oleva lapsi käännytetään. Lapsen edun arvioiminen, se on laissa kuollut kirjain. Punto katsoo, että Maahanmuuttoviraston päätöksen perusteet voidaan perustellusti kyseenalaistaa.

  Lapsen etua ei sen kummemmin analysoida, vaan todetaan, että lapsen etu on jäädä niihin olosuhteisiin, missä hän on siellä lähtömaassa ollut. Kun on tuttu kieli ja ihmiset ja niin edelleen. Punton mielestä tytön ja äidin perhe-elämän luonnetta ja pakottavia syitä erossa olemiseen pitäisi selvittää suullisessa käsittelyssä eikä katsoa vain papereita. Hänen mielestään on myös erikoista, että vaikka äiti on virallisesti tytön yksinhuoltaja, tällä ei ole mitään merkitystä. Todetaan, että lapsen etu on jäädä niihin olosuhteisiin, missä hän on lähtömaassa ollut.

  Punto ei ole kovin toiveikas lopputuloksen suhteen, koska hallinto-oikeus on hylännyt käännytyksen täytäntöönpanon jo kolme kertaa. Tämä voi ennakoida sitä, että hallinto-oikeus ei tule muuttamaan Maahanmuuttoviraston päätöstä. Maahanmuuttoviraston maahanmuuttoyksikön alaikäisasioiden asiantuntija, ylitarkastaja Eeva-Maria Nieminen korostaa, että virasto ei voi kommentoida Aaltosen tytärpuolen tapausta eikä muitakaan yksittäisiä tapauksia.

  Nieminen voi puhua päätösten perusteista ainoastaan yleisellä tasolla. Päätös oleskeluluvasta tehdään kokonaisharkinnan perusteella. Tuttu ympäristö on lähtökohtaisesti paras ratkaisu, mutta en sano, että se on jokaisessa tilanteessa paras ratkaisu. Siinä otetaan huomioon, että kumpi on juridinen huoltaja, kuka on toiminut tosiasiallisena huoltajana ja kuinka pitkään, kuinka kauan lapsi on ollut vanhempien yhteishuollossa, miten tiivistä se yhteyden pitäminen on ollut eri tavoin, ja miten paljon on vierailtu puolin ja toisin.

  Se on tilannekohtaista ja tapauskohtaista. Lapsen etu ei aina tarkoita jäämistä Suomeen. Nieminen korostaa, että aina on otettava huomioon se, minkälaiset siteet lapsella on kotimaahan ja minkälaiset ovat verkostot siellä, sekä millaiset ovat siteet Suomeen, jossa lapsi on oleskellut ehkä vasta lyhyen aikaa. Juridinen huoltaja ei välttämättä ole ollut lapsen elämässä läsnä juuri millään lailla.

  Nieminen korostaa, että tosiasiallinen huoltaja ei voi irtisanoutua vastuustaan ilmoittamalla, että ei enää jaksa. Luopumiselle pitää olla painavat syyt. Eli paperimuodossa mustaa valkoisella ja siten, että aitous voidaan varmasti varmistaa, mielellään paikallisen notaarin vahvistamana, mutta se ei ole ehdoton vaatimus. Huoltaja on henkilö, joka on tosiasiallisesti huolehtinut lapsesta ja ollut läsnä hänen jokapäiväisessä arkielämässään.

  Mikäli perhesuhteissa tapahtuu muutoksia, ne huomioidaan, sanoo Nieminen, mutta korostaa puhuvansa vain yleisellä tasolla. Oleskelulupaa voi hakea uudelleen. Aiemman hakemuksen uusiminen sellaisenaan voidaan kuitenkin tulkita pyrkimykseksi pitkittää tilannetta ja hankkia lisäaikaa Suomessa oleskeluun.

  Jos oleskelulupahakemus tehdään täysin samoin perustein ja samalla näytöllä kuin aiemmin, niin lopputuloksen ei pitäisi olla erilainen.

  Säälin todella sinun köyhää elämääsi. Tuttavani, mieshenkilö, työskentelee Aasiassa. Hän sanoi ettei koskaan, missään tapauksessa, toisi sieltä vaimoa tänne Suomen oloihin. Toki he mielellään jahtaavat eurooppalaisia miehiä aviotarkoituksessa. Heidän elämänsä ei ole kotimaassa yleensä mitään herkkua.

  Mutta ihanuus loppuu muutaman vuoden kuluttua, jos niinkään kauan, täällä Suomessa, molemmilla aviopuoliskoilla. Ja onhan näitä thai-suomipariskuntia tässä nähty. Stop now-nimimerkillä, ketjun aloittajalla nyt vaan oli paha päivä ja halusi piristää päiväänsä tällaisella provosoivalla viestillä.

  Tässä ei ole yhtään mitään uutta eikä erikoista nähty ja kuultu, aina on miehiä Thaimaasta vaimoja hakenut ja samalla lailla naiset viihdyttäneet itseään Turkissa tai Gambiassa. Aivan sama, ei tämä hetkauta puoleen eikä toiseen. Hyvä pointti , Mutta ehkä suomijuntti miehenä on silti heille se pienempi paha, eikä tee des mieli kuvitella, miltä he ovat sen avulla pelastautuneet. Kummaa siinä on se, että mies kestää elää ostetun naisen kanssa Voi urpojen naiiveja kuvitelmia, ne vasta todistavat, kuinka tyhmä voi olla.

  Vuosi sitten törmäsin tämmöiseen jätettyyn " Mattiin " kaikki oli putsattu , asunnosta valokuvista lähtien.. Ettei tule väärä valinta taas jälleen, niin kannattaa lisätä sitä kommunikointi taitoa.. Se että thaimaalainen aina hymyilee liittyy kulttuuriin. Jos siellä hermostuu joku on sitten turisti tai oman maan se on syvin häpeän muoto.

  Se siitä hymyn aitoudesta. Näistähän on tehty tutkimuksiakin. Keski-ikäisillä miehillä suhteet thaimaalaisiin vaimoihin ovat hyvin usein alistamissuhteita, eikä miehellä alunperinkään ole ollut kapasiteettia terveeseen ja tasapainoiseen ihmissuhteeseen. Näitä naisia todella säälin - kuinka yksinäiseltä ja orvolta heidän elämänsä mahtaa tuntua kylmässä ja pimeässä maassa kylmän ja umpimielisen miehen kanssa.

  Nuorten miesten avioliitot thainaisten kanssa taas ovat kumppanuuteen ja tasavertaisuuteen perustuvia. Yhteinen kieli löytyy, ja mieskin on nähnyt tässä elämässä monenlaista kulttuuria. Heitä ei käy sääliksi - lisää monikulttuurisuutta tänne vain!

  Niin,tietysti se thai-huora haluaa sinut, muijahan luulee että olet rikas suomalainen töpselinokka läski perse iso möhömaha jolla on fyrkkaa. Ei se lapsi parka sinua muuten huoliskaan ,huolii vain rahan takia ja se jaksaa sun kanssa jyssää ja pelleilee, että on niin kiihottunut suomalaisesta läski perseestä bhuahahahahahaaa! Heh heh, voi teitä suomi miehiä, kun uskotte kaikkea,mutta teitä käytetään vain hyväksi.

  Miehet menee thai maahan sitten kun mies ei saa enää naisia suomesta. Thaimaasta saa naisia vaikka mies olisi ihan porsaan näköinen tai Notre Dammin kyttyrä selkä kiero silmä pieni käppyrä!

  Minä oon aatellu hakkea seuraavaks mieheks joko Turkista pojan taikka sitten Marokon suunnasta. Ne pojat on kans hanakoita tulemaan meijän maahamme vävyksi, ja mitä oon kuullu ja nähäny ei haittaa mittää vaikka on vuosia puolet reippaammi ku suluhasella.

  Mulla niitä piisaa, etuhammas puuttuu, mutta on muute aika hyvä vislata poikien perrään! Rahhaa niiten kans tahtoo kulua, mutta hyviä ne on kans passaamaan ainaki siihe asti ku saavat kansalaisuuven. Sitte ne kyllä kalapposoo etelän suuntaan, ja mitä sitte, eiköhän ne oo rahat ja ommaisuuvetki jo aika vähissä. Meinaan vain että niistä tulloo kärttysiä jos viikkorahat vähenöö Naiset ei taida moiseen alentua sentään. Alkuperäinen kirjoittaja katselee tällä hetkellä maailmaa ruusunpunaisten silmälasien läpi.

  Kyllä sekin aika vielä koittaa, kun vaimosi lopettaa hymyilemisen, oppii kunnolla suomenkielen ja lähtee. Mitä annettavaa sinulla on hänelle?

  Kukaan ei jaksa palvoa loputtomiin sikamaisesti käyttäytyvää ukkoaan. Onhan näitä tapauksia nähty Älä unta nää , Kyllä thaitytöt ovat parempia kuin suomitytöt. Ihana seksiä ja haluaa jatkuvasti. Suomityttö ei ole nedes iin notkeita kun thaitytöt. Suomitytöt pitäisi ottaa mallia niistä!

  Kun otat oikein pienen, niin se pääsee lapsenlipulla julkisissa. Sopii myös hyvin tarakalle. Eikä tarvi ostaa isompaa sänkyä, mahtuu hyvin jalkopäähän. Tämä oli päivän paras! Tyhmiä nämä "ostetaan vaimo"-miehet. Miksiköhän sellaista naista kutsutaan jonka saa rahalla? Hah hah, nauran teille säälittäville!! Olenkin tässä miettinyt, että mistäköhän meille suomalaisille naisille löydettäis MIEHIÄ, jotka vastaisivat meidän naisten tarpeisiin, kun näistä säälittävistä 4-kymppisistä rupsahtaneista lurppakulleista ei ole mihinkään.

  Ja niitä thai-tyttöjä en kyllä sääli. Tietävät tasan tarkkaa mihin tulevat ja kenelle myyvät itsensä. Osaavat varmasti "palvella" suomalaista äijää kunnes saavat mitä hakemaan tulevat. Thaimaasta löytää varmasti hyviäkin naisia jopa niistä huorista onko siellä muita,heh heh? Uskon jos ihminen on joutunut nöyrtymään saadakseen ruokaa ym elämiseen liittyvät tarpeensa täytettyä, on ihmisellä aivan erinlainen kuva onnellisesta parisuhteesta mitä hyvinvointivaltioiden joillakin naisilla?

  En sano että Suominainen on huonompi tai parempi, yksilökohtaisia eroja kun löytyy vaikka mihin maailman kolkkaan menisi.

  thaitytöt a Juridinen huoltaja ei välttämättä ole ollut "thaitytöt a" elämässä läsnä juuri millään lailla. Työtä ja koulutusta Tirkkonen muun muassa työllistää omassa siivousalan yrityksessään thaimaalaisia, jonka kautta he pääsevät mukaan työelämään ja näin integroitumaan paremmin suomalaiseen yhteiskuntaan. En ole tiedä ja siksi kysynkin. Lueppa kirja "Miesten Paratiisi" Se on suomalaisten naisten kirjoittama. Jos isältä tarvitaan oikeaksi todistettu selvitys, pyynnön on tultava Suomen viranomaisilta. Harri Aaltonen on pohtinut myös tytön adoptoimista, thaitytöt a. Isä ei Aaltosten toiveesta huolimatta ollut aiemmin halunnut päästää tytärtä luotaan, mutta vuonna hän tuli toisiin aatoksiin.

  Thaitytöt a -

  Tai onhan toki kehon kieli, missä he varmaan ovatkin taitavia. Vähän ennen paluulentoa äiti yritti hakea tytön koululta, mutta lasta ei luovutettu äidille, koska isä oli sen kieltänyt. Thainaiset ei vaadi sulta edes kirjoitustaitoa:

  Tässä on vain murto-osa Helsingin Hernesaareen pystytetyn metrin mittaisen taideseinän tarjoamasta kuva-ilottelusta. Presidentti Donald Trump on ohjeistanut viranomaisia aloittamaan laittomien maahanmuuttajaperheiden lasten palauttamisen vanhemmilleen. Tielle kaatuneet terästelineet aiheuttivat vakavan vaaratilanteen Helsingissä — sähkökatkot riivaavat eri puolilla maata.

  Kerrostalo saattaa sortua Jyväskylässä vesivaurion takia — asukkaat evakuoitu ja alue eristetty. Myrskytuuli sotkee juhannussuunitelmia — Meteorologin varoitus: Juhli juhannusta köysi kiinni rannassa, harkitse sytytätkö kokkoa lainkaan. Juhannusmyräkkä vienyt sähköt lähes 20 kodilta — katkoihin varauduttava läpi juhlapyhien. Tämä palaute menee suoraan ohjelmien tuottajalle. Tämä palaute menee suoraan uutistoimitukselle. Tämä palaute menee suoraan nettivastaaville.

  Tämä palaute menee asiakaspalveluun, josta viesti ohjataan aiheesta vastaavalle taholle. Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta.

  Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Janakkalalaismiehen kamppailu tytärpuolesta jatkuu — thaitytön oleskelulupaa käsitellään korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

  Nuorten miesten avioliitot thainaisten kanssa taas ovat kumppanuuteen ja tasavertaisuuteen perustuvia. Yhteinen kieli löytyy, ja mieskin on nähnyt tässä elämässä monenlaista kulttuuria. Heitä ei käy sääliksi - lisää monikulttuurisuutta tänne vain! Niin,tietysti se thai-huora haluaa sinut, muijahan luulee että olet rikas suomalainen töpselinokka läski perse iso möhömaha jolla on fyrkkaa.

  Ei se lapsi parka sinua muuten huoliskaan ,huolii vain rahan takia ja se jaksaa sun kanssa jyssää ja pelleilee, että on niin kiihottunut suomalaisesta läski perseestä bhuahahahahahaaa! Heh heh, voi teitä suomi miehiä, kun uskotte kaikkea,mutta teitä käytetään vain hyväksi. Miehet menee thai maahan sitten kun mies ei saa enää naisia suomesta. Thaimaasta saa naisia vaikka mies olisi ihan porsaan näköinen tai Notre Dammin kyttyrä selkä kiero silmä pieni käppyrä!

  Minä oon aatellu hakkea seuraavaks mieheks joko Turkista pojan taikka sitten Marokon suunnasta. Ne pojat on kans hanakoita tulemaan meijän maahamme vävyksi, ja mitä oon kuullu ja nähäny ei haittaa mittää vaikka on vuosia puolet reippaammi ku suluhasella. Mulla niitä piisaa, etuhammas puuttuu, mutta on muute aika hyvä vislata poikien perrään!

  Rahhaa niiten kans tahtoo kulua, mutta hyviä ne on kans passaamaan ainaki siihe asti ku saavat kansalaisuuven. Sitte ne kyllä kalapposoo etelän suuntaan, ja mitä sitte, eiköhän ne oo rahat ja ommaisuuvetki jo aika vähissä.

  Meinaan vain että niistä tulloo kärttysiä jos viikkorahat vähenöö Naiset ei taida moiseen alentua sentään. Alkuperäinen kirjoittaja katselee tällä hetkellä maailmaa ruusunpunaisten silmälasien läpi. Kyllä sekin aika vielä koittaa, kun vaimosi lopettaa hymyilemisen, oppii kunnolla suomenkielen ja lähtee. Mitä annettavaa sinulla on hänelle? Kukaan ei jaksa palvoa loputtomiin sikamaisesti käyttäytyvää ukkoaan.

  Onhan näitä tapauksia nähty Älä unta nää , Kyllä thaitytöt ovat parempia kuin suomitytöt. Ihana seksiä ja haluaa jatkuvasti. Suomityttö ei ole nedes iin notkeita kun thaitytöt. Suomitytöt pitäisi ottaa mallia niistä! Kun otat oikein pienen, niin se pääsee lapsenlipulla julkisissa. Sopii myös hyvin tarakalle. Eikä tarvi ostaa isompaa sänkyä, mahtuu hyvin jalkopäähän.

  Tämä oli päivän paras! Tyhmiä nämä "ostetaan vaimo"-miehet. Miksiköhän sellaista naista kutsutaan jonka saa rahalla? Hah hah, nauran teille säälittäville!! Olenkin tässä miettinyt, että mistäköhän meille suomalaisille naisille löydettäis MIEHIÄ, jotka vastaisivat meidän naisten tarpeisiin, kun näistä säälittävistä 4-kymppisistä rupsahtaneista lurppakulleista ei ole mihinkään. Ja niitä thai-tyttöjä en kyllä sääli. Tietävät tasan tarkkaa mihin tulevat ja kenelle myyvät itsensä.

  Osaavat varmasti "palvella" suomalaista äijää kunnes saavat mitä hakemaan tulevat. Thaimaasta löytää varmasti hyviäkin naisia jopa niistä huorista onko siellä muita,heh heh? Uskon jos ihminen on joutunut nöyrtymään saadakseen ruokaa ym elämiseen liittyvät tarpeensa täytettyä, on ihmisellä aivan erinlainen kuva onnellisesta parisuhteesta mitä hyvinvointivaltioiden joillakin naisilla?

  En sano että Suominainen on huonompi tai parempi, yksilökohtaisia eroja kun löytyy vaikka mihin maailman kolkkaan menisi. Tietysti jos pelkkää seksiä katsoo sekä palveluasennetta jota Thaimaalaisesta naisesta varmasti löytyy enemmän jo sosiaalisen taustansa sekä kulttuurierojen vuoksi, niin miksi ei voisi ottaa ja kokeilla tuotakin vaihtoehtoa? Harri Aaltonen on pettynyt viranomaisten toimintaan.

  Hän pitää oleskeluluvan eväämisen perusteluja ja käännytyspäätöksen voimassa pitämistä käsittämättöminä. Hätä ja huoli ovat koko ajan sydänalassa. Ei lasta voi vaan heittää tuuliajolle. Laittaisitteko oman tyttärenne Thaimaan matkalle näinkin tarkkoihin osoitteisiin kuin viranomaisille, lastensuojeluun, poliisille? Aaltonen ei ymmärrä, miten lapsen käännyttäminen voi olla lapsen edun mukaista, koska siitä ei ole tietoa, kuka tytöstä Thaimaassa huolehtii.

  Isä on ilmoittanut perheelle, että hän ei enää huolehdi lapsesta. Ei lasta voi heittää tuuliajolle. Maahanmuuttovirasto katsoo päätöksessään, että tytön ja äidin perhe-elämä on katkennut, koska he ovat asuneet erillään 10 vuotta. Tyttö ei tämän vuoksi ole äitinsä perheenjäsen eikä äiti ole tosiasiallinen huoltaja, joten oleskeluluvan myöntämiselle ei ole perusteita. Maahanmuuttovirasto katsoo, että lapsi ei jää ilman huolenpitoa ja käännytys tuttuihin oloihin isän ja isoäidin luo on lapsen edun mukaista.

  Äiti voi vastaisuudessakin vierailla tyttärensä luona. Laittaisitteko oman tyttärenne Thaimaahan matkalle näinkin tarkkoihin osoitteisiin kuin viranomaisille, lastensuojeluun, poliisille? Harri Aaltonen kertoo, että äidin ja tyttären erillään asuminen ei ole ollut suunniteltua. Tytön thaimaalaiset vanhemmat erosivat ja äiti on virallisesti yksinhuoltaja, koska vanhemmat eivät olleet naimisissa.

  Äiti tapasi sittemmin nykyisen aviomiehensä Harri Aaltosen, joka käytännössä asui lähes koko vuoden Thaimaassa. Kun pariskunta lähti yhdessä Suomeen, tarkoituksena oli, että tyttö muuttaisi heidän luokseen heti kun se olisi mahdollista.

  Aaltonen kertoo, että vuonna isä suostui tähän ja äiti lähti hakemaan lastaan. Viisumi ja matkalippu tytölle oli hankittu, mutta isä tuli yllättäen toisiin aatoksiin ja piilotti hänet. Vähän ennen paluulentoa äiti yritti hakea tytön koululta, mutta lasta ei luovutettu äidille, koska isä oli sen kieltänyt. Raskaana ollut äiti palasi Suomeen yksin. Tuntuu kuin olisin pettänyt rakkaiden ihmisteni luottamuksen.

  Toive tytön saamisesta Suomeen ei hiipunut, mutta Thaimaan ja Suomen välinen matkustaminen ja sen seuraukset romahduttivat Aaltosen talouden vuosiksi.

  Etenkin tytön äiti matkusti Thaimaahan kuukaudeksi, kahdeksi, aina kun siihen oli mahdollisuus. Äiti myös maksoi tytön opinnot ja lähetti ja antoi rahaa hänen menoihinsa. Isä ei suostunut tytön muuttoon ja viranomaiset kertoivat äidille, että lasta ei voi viedä maasta ilman biologisen isän suostumusta. Maahanmuuttovirasto katsoo päätöksessään, että väite siitä, että lapsen isä ei ole suostunut muuttoon aiemmin ei ole uskottava, koska äiti on virallinen huoltaja.

  Harri Aaltonen korostaa, että he ovat joutuneet taistelemaan monta vuotta saadakseen perheen saman katon alle ja nyt tuntuu todella katkeralta. Tyttö haluaa jäädä Suomeen, hän käy koulua ahkerasti ja viihtyy hyvin suomalaisessa kodissaan. Perheeseen kuuluvat äidin ja isäpuolen lisäksi pikkusisko ja kaksi poikaa Aaltosen aiemmasta liitosta. Jokainen vaihtoehto tarkoittaa sitä, että perheemme menee rikki ja lapset kärsivät.

  Nuorempi tytär jää sitten Suomeen ilman äitiä. Itsekin kamppailen oman jaksamisen kanssa. Perheen asianajajan Ville Punton mukaan perheen tapaus ei ole ainoa laatuaan, vaan kertoo viranomaisten yleisestä tulkintalinjasta. Kun lapsi ja vanhemmat ovat olleet pitkään erossa, perhesuhteen katsotaan katkenneen. Tällaisia päätöksiä on Punton mukaan paljon. Harvemmin kuitenkin niin, että Suomessa jo oleva lapsi käännytetään. Lapsen edun arvioiminen, se on laissa kuollut kirjain.

  Punto katsoo, että Maahanmuuttoviraston päätöksen perusteet voidaan perustellusti kyseenalaistaa. Lapsen etua ei sen kummemmin analysoida, vaan todetaan, että lapsen etu on jäädä niihin olosuhteisiin, missä hän on siellä lähtömaassa ollut. Kun on tuttu kieli ja ihmiset ja niin edelleen. Punton mielestä tytön ja äidin perhe-elämän luonnetta ja pakottavia syitä erossa olemiseen pitäisi selvittää suullisessa käsittelyssä eikä katsoa vain papereita. Hänen mielestään on myös erikoista, että vaikka äiti on virallisesti tytön yksinhuoltaja, tällä ei ole mitään merkitystä.

  Todetaan, että lapsen etu on jäädä niihin olosuhteisiin, missä hän on lähtömaassa ollut. Punto ei ole kovin toiveikas lopputuloksen suhteen, koska hallinto-oikeus on hylännyt käännytyksen täytäntöönpanon jo kolme kertaa.

  Tämä voi ennakoida sitä, että hallinto-oikeus ei tule muuttamaan Maahanmuuttoviraston päätöstä. Maahanmuuttoviraston maahanmuuttoyksikön alaikäisasioiden asiantuntija, ylitarkastaja Eeva-Maria Nieminen korostaa, että virasto ei voi kommentoida Aaltosen tytärpuolen tapausta eikä muitakaan yksittäisiä tapauksia.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *