• Escort-puhelinnumero Kotka

  V runo poika nussii äitiään

  v runo poika nussii äitiään

  Älä koskaan naura sairaille, tai vammaisille. Voit itse liukastua vaikka liukastua banaaninkuoreen ja vammautua. Älä vähättele toisia ihmisiä. Tämän neuvon avulla minusta on kasvanut suvaitsevainen ihminen. Kaikki me olemme vain ihmisiä. Ja jokainen meistä sisimmässään ilahtuu vilpittömästä tervehdyksestä jos haluaa. Kun avaat toisen silmäsi, pidä huoli ettei toinen mene kiinni.

  Kun pyydät toiselta jotain, mieti miltä tuntuisi ja mitä vastaisit, jos toinen pyytäisi samaa sinulta. Toisen tekemä vääryys tai epäoikeudenmukaisuus ei oikeuta sinua tekemään samoin, olet itse vastuussa omista teoistasi. Matkaeväänä kaikkien ihmisten tasa-arvoisuus, itsestään määrääminen ja asioiden hoitaminen oikeudenmukaisesti. Minun äitini neuvoi, että hyvä olo lähtee jaloista. Hiero jalkoja, jokaista varvasta erikseen ja kehu pestessäsi tai rasvatessasi niitä. Tätä viestiä olen antanut edelleen lapsilleni ja lapsenlapsilleni.

  Varsinkin kun matkustamme, kuuluu iltaseremonioihin jalkojen hemmottelu. Minkä taakseen jättää sen edestään löytää. Käske lasta, käy itse perässä, mene itse edelle päin. Kohtele muita kuten haluat itseäsi kohdeltavan 2. Älä murehdi etukäteen, kaikella tapahtumilla on tarkoituksensa, jotka ymmärtää vasta jälkikäteen 3.

  Olemalla oma itsensä, ei petä muita eikä itseään. Se tarkoitti häneltä sitä, että kuuntele ensin ja sano vasta sen jälkeen.

  Koska olen pitkä ja yritin näyttää pienemmältä, ohjeena oli: Pidä ryhti hyvänä ja jalkaterät eteenpäin, näin pääset elämässä pitkälle.

  Kunnioita itseäsi vanhempien elämän kokemusta, mutta älä nöyristele. Ainoa ihminen jota voit konrolloida, olet sinä itse. Äitini kuoli kun olin vasta 10v, joten minulla on vain Isäni neuvot tiukasti muistissa; — Muistakaa neljäs käsky! Minä olen ainutlaatuinen ja upea ihminen. Kohtele toisia ihmisiä, kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan. Minä voin taipua elämän vaikeuksia kohdatessani, mutta en katkea.

  Tee työsi hyvin Muista aina, että naiset ovat yhtä hyviä kuin miehet Pukeudu siististi. Kun isäni hermostui veljeeni ja sanoi, että saat remmiä. Äitini puuttui asiaan ja sanoi, että lapsia ei ole tehty tänne maailmaan lyötäviksi. Nuo sanat ovat jääneet ikuisesti mieleeni. Jo edesmennyt äitini kannusti meitä tyttöjä ennen kaikkea arvostamaan itseämme. Kovia kokeneena ja omalla vaatimattomalla elämäntyylillään hän myös antoi esimerkkiä siitä että pienet, arkiset asiat ne ihmisen onnelliseksi tekevät.

  Ei kukaan voi mitään jos syntyy vammaisena tai on sokea tai kuuro. Oli työ kuinka pieni tahansa, se on aina hyvin ja kunnolla tekemisen arvoinen. Ei ole niin pahaa, huonoa asiaa elämässä etteikö siitä aina löytyisi jotain nauramisen arvoista. Kyllä sinä pärjäät, mielestäni olet kuin tuhkasta noussut Fenix-lintu, kuinka tahansa sinua tallataan, aina nouset jaloillesi ja yrität uudestaan.

  Puolitoista vuotta sitten poisnukkunut, monien sairauksien ja vaivojen uuvuttama äitini, luottamalla viimeiseen asti Jumalan tahtoon, opetti minutkin ottamaan kärsivällisyydellä vastaan kaiken, mitä elämällä on annettavana. Äitini sanoi aina, ettei ihminen sano sitä sanaa, mikä ei tulisi häntä itseään joskus tiellä vastaan, ja sen olen saanut kantapään kautta oppia… ja sitä myöten olen oppinut harkitsemaan sanojani tarkemmin. Äitini oli myös hyvin lapsirakas ja hänen lapsensa, lastenlapsensa ja lastenlastenlapsensa olivat hänelle tärkeimpiä ja rakkaimpia maailmassa ja se on opettanut minullekin miten tärkeää on rakastaa lähimmäisiään ja mahduttaa heidät kaikki sydämeen!

  Lapsena äiti huolehti, että talvella varmasti on villahousut jalassa. Nykyään ensipakkasten tullessa äitini soittaa ja kysyy, joko ne pässinpökkimät on jalassa. Siihen vastaan että olen sinun vuotias tyttäresi ja itsekin mummi. Enköhän osaa jo pukeutua. Sitten nauramme makeasti päälle. Villahousut ovat nykyään meidän yhteinen vitsimme. Lähtiessäni ensimmäiseen kesätyöpaikkaan 2 Pyykki kannatta jälkikäsitellä heti sen kuivuttua eikä vasta sitten kun tarvitsee puhdasta 3 Älä usko mielistelevää ystävää!

  Sen minkä teet, tee niin hyvin kuin kykenet. Monta tavaraa olen laittanut pois ja ilman olen pärjännyt! Ei todellakaan tarvitse saada kaikkea heti! Älä kohdista huonon päivän mielipahaasi ympäristöösi — he ovat ehkä syyttömiä. Kiinnostuksen yhteiskunnallisiin asioihin ja koulutuksen arvostuksen 3. Neuvoja ei tullut luettelon omaisesti, vaan kaikkina päivinä arjessa eläessä pystyin aistimaan sen, että minut hyväksyttiin sellaisena kuin olen ja elettiin niin sanotusti ajan hermolla aidosti kulloisenkin tilanteen seikat huomioiden parhaalla mahdollisella tavalla ja tunsin sen, että edesmennyt äitini sydämessään toivoi minulle ja kaikille sisaruksilleni pelkkää hyvää, parempaa kuin oli itsellään ollut.

  Älä anna kuvata itseäsi kenen kanssa hyvänsä, esimerkiksi jonkun sinänsä merkityksettömän pojan kanssa kättäkaulaa. Hän voi jälkeenpäin väittää olleensa sinun kanssasi ja pilata maineesi hyvä neuvo, jonka ansiosta säästyi ainakin kerran suurelta häpeältä erään Don Juanin kynsistä. Älä antaudu kevytmielisesti sukupuolisuhteeseen ja poikien pideltäväksi. Se johtaa suuriin harmeihin, tahraat itsesi ja sitä paitsi he naureskelevat sinulle jälkeenpäin.

  Olen kiitollinen, että osasin pitää varani. Vie mennessäsi ja tuo tullessasi. Joka vanhoja muistelee sitä tikulla silmään. Anna ja pyydä anteeksi. Pitää tehdä niin kuin oikealta tuntuu. Äitini antoi ja antaa neuvoja pikkuasioissa, isoissa hän on vaikuttanut minuun eniten omalla esimerkillään: Hoida terveyttäsi Äiti eli vuotiaaksi.

  Pidä hyvää huolta raha-asioistasi. Jätti tuloihinsa nähden hämmentävän perinnön. Vaali ihmissuhteistasi ja kohtele kaikkia tasapuolisesti. Äiti jäi monen sydämeen aitona ja hyvänä ystävänä.

  Kaikista ei tarvitse pitää, mutta kaikkien kanssa pitää yrittää tulla toimeen. Toisen mieliksi eikä puolesta voi elää. Aina on tehtävä jotain: Äitini kuoli kolme vuotta sitten. Hän oli nöyrä ihminen, muttei nöyristelijä. Äitini ei paljoa puhellut, vaikka Savosta olikin — tai ehkä juuri siksi. Opin häneltä kuitenkin monenmoista lapsuudessani: Rakas äitini täytti tammikuun 1. Asuu omassa kodissaan yksin -ruokapalvelu ja siivous ainoana tukena sekä monet monet upeat hänen omat ominaisuudet — iloisuus, positiivisuus, kiitollisuus — huumori, leikkisä — vaikeista asioista selviämisen sitkeys.

  Muista, että voit kuoria vain perunan kerrallaan. Älä koskaan mene nukkumaan riidoissa. Saat miehen tekemään mitä tahansa kun uskottelet, että idea on hänen. Jos maailma ahdistaa, niin pidä huoli, ettei vaatteet ahdista. Jos et tiedä, mitä väriä käytät, niin käytä kultaa. Älä koskaan mene vihamielisenä nukkumaan, vaan sovi ennen yötä riidat.

  Kiitokset ovat aina paikallaan määrätyissä paikoissa. Jos sinulla ei rahaa johonkin asiaan, mitä haluaisit, älä koskaan varasta kuitenkaan. Huomaat ettei se niin tärkeää ollutkaan ostaa. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi! Vie mennessäsi, tuo tullessasi! Ensin työ ja sitten leikki! Rukoile ja työtä tee, siitä siunaus virtailee. Ei kukaan kysy kauanko meni, vaan kuka tämän teki. Niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa!

  Älä mene naimisiin ensimmäisen miehen kanssa joka vastaan tulee. Sitten ei ainakaan tarvitse katua. Vaihda kotiin tultuasi kotivaatteet päälle. Älä kiduta itseäsi makean nälässä ja ole ostamatta mitään. Sen sijaan, osta pieni suklaalevy. Se ajaa saman asian kuin jättikokoinen levy, muttei jälkikäteen kaduta niin paljon.

  Rehellisyyden, ajattele aina positiivisesti ja Kiitos sanan kaikki sitä ei osaa. Se on pieni sana, mutta merkitsee paljon. Jos joku ystäväsi on pulassa ja pyytää takaajaksi, lainaa mieluummin kuin takaat. Älä allekirjoita lukematta tekstiä 3. Muista aina käydä äänestämässä. Kun olemme saaneet naisena vielä tämän oikeuden, älä laiminlyö sitä. Keittiö ei ole mikään käsienpesu paikka. Kädet pestään aina vessassa. Astiapyyhe tulee olla kuiva ja puhdas.

  Eivät ole ehkä niitä tärkeimpiä, mutta jääneet mieleen äidistä. Eli se miten näemme jonkun ihmisen, tai minkä tahansa asian, on kiinni ennen kaikkea omasta näkökulmastamme ja asenteestamme.

  Toinen asia, mitä äiti korosti, on ahkeruus ja tunnollisuus kaikissa töissä. Kolmanneksi tuli mieleeni ystävien merkitys elämässä. Ne ovat ihmiselle tärkeitä ja ystävyyssuhteita pitää hoitaa ja vaalia. Äitini kolme elämänohjetta olivat: Niitä olen noudattanut elämässäni, mutta todennut monta kertaa katkerasti, ettei umpirehellisyys olisi kannattanut. Silti en osaa valehdella, sen huomaisi minusta jokainen heti. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia.

  Kuinka saa rahat riittämään ja miten pitää toimia kun on tiukkaa rahan kanssa. Luottamuksen Korkeimpaan Voimaan, vaikka oma käsitykseni on muotoutunut erilaiseksi kuin äidin; halun auttaa ihmisiä, säästäväisyyden. Muista sitten perheen perustettuasi ja lasten synnyttyä, että mieskin vaatii osansa. Tee onnelliseksi, tulet onnelliseksi! Työ on ihmiselle siunaus. Kohtele kaikkia ihmisiä ystävällisesti. Älä hyväksy rikollisuutta ja älä varasta.

  On kiitollinen siitä mitä on. Lapselle ja muille lähimmäisille pitää antaa aikaa ja nauttia myös yhdessäolosta, pois koko ajan suorittamisesta. Asiasta saa sanoa ja pitää sanoa. Hyvä vasikka ellää juomallakin! Kehuu poikaansa kun hän on rikas! Nää pitää lukea siten kun narsistiäiti on ollut vahingossa jotain olevinaan opastanut!

  Siis ei mitään hyviä neuvoja koskaan, mutta onneksi elämä on opettanut paremmin! Ja huominen tai ylihuominen toi ajallaan vaikeidenkin asioiden ratkaisun. Asioilla on tapana järjestyä! Tee parhaasi, silloin voit olla tyytyväinen! Vaikka menisi huonosti hetkellisesti, jonain päivänä menee paremmin. Tervehdi, kun tapaat tuntemasi henkilön tai menet asioimaan jonnekin. Muista kiittää aina, kun saat jotakin tai nouset ruokapöydästä, niin kotona kuin kylässä.

  Siisti, huoliteltu ulkomuoto ja nöyrä ei nöyristelevä! Älä koskaan luovu uskosta Korkeimman suojelukseen ja johdatukseen. Älä koskaan anna kenenkään kävellä ylitsesi; ole vahva.

  Kaikki ovat samanarvoisia 3. Luota itseesi ja muihin. Äitini oli syntynyt , itsekin olen nyt kohta 72v. Räkänokastaki mies tulee; tuulennaurajasta ei mitään. Kehu itte itteäs- kyllä muut pitää haukkumisesta huolen. Kun ovet kiinni kolahtaa, jossain akkuna aukeaa. Teininä pidä housut jalassa ja Jumala mielessä!

  Vaikka ulkokuori rapistuu mieli ei! Asioilla on tapana lutviutua. Anna jos voit ja unohda antaneesi. Millaistahan olisi olla tyhmän miehen kanssa naimisissa , kun viisaankin kanssa on joskus niin vaikeaa? Rukoile ja tee työtä 2. Asioilla on taipumus järjestyä 3. Saa olla sekasta, mutta ei likasta! Pitkä viha kuluttaa, anteeksanto helpottaa! Auta niitä jotka pyytävät apua tai palvelusta, tavalla tai toisella. Pienikin apu voi olla tarpeen.

  Älä katso aina omaa napaa. Tee reilusti ruokaa silloin kun ruokailijoita tulee kotiin. Pieni ja vaatimaton koti voi olla puhdas, siisti ja huokua kodinlämpöä. Hymy huulilla, vaikka vastatuuleen. Katso aina kotoa lähtiessäsi perääsi, mistä lähdit ettei nokka nouse liian ylös. Pidä huolta itsestäsi Pidä huolta lähimmäisistäsi Pidä huolta luonnosta Nämä kun muistat, kaikki muu järjestyy itsestään.

  Hän tarkoitti, että pitää säilyttää vireys ja uteliaisuus uutta kohtaan iäkkäänäkin. Nyt iäkkäänä asian tajuaa itsekin.

  Tällä yhdellä olen pärjännyt: Muista, jos haluat jotain, se onnistuu. Satut olemaan mun lapseni, emme luovuta helposti. Vaikka äiti on aina oikeassa, kuuntele aina omaa sydäntäsi päätöksenteossa.

  Ole aina oma itsesi, silloinkin kun näky ei ole täydellinen. Auta aina huonommassa asemassa olevia ja puolusta heikompia. Olen saanut paljonkin hyviä neuvoja äidiltäni, mutta ehdottomasti paras ja joka tilanteeseen sopiva on ollut: Turha vaahdota asiasta, jolle ei voi mitään. Vähemmän on enemmän — liikaan turtuu eikä siitä enää nauti.

  Pätee tavaraan, herkkuihin, työhön, harrastuksiin…. Useimpiin voi luottaa ja useimmat ovat mukavia, jos heille on mukava. Vaikka joku poikkeus vahvistaa säännön, ei kannata menettää uskoaan enemmistöön. Pitää muistaa kaikessa huumori! Ei saa ottaa itseään niin tärkeeks, että luulee olevansa maailman napa!

  Kohtelen toisia ihmisiä, kuinka haluan, että itseäni kohdellaan. Miten huudan metsään, niin se takas tulee! Arvostan kaikkia ihmisiä ja heidän tekemää työtä! Oli se mikä tahansa! Jokainen on tärkee tehtävässään. Sinä olet hyvä sellaisena kuin olet.

  Mitä se haittaa, mitä muut sanovat? Ilman näitä neuvoja olisi jäänyt kesken tämä matka. Heikosta itsetunnosta rakentui vahva ensimmäisellä neuvolla. Kokemus, jolla voidaan nyt auttaa ja tukea heikkoja. Oma perspektiivi asioihin on tärkeämpi kuin muiden toisinaan kateelliset tai omaa etua tavoittelevat mielipiteet.

  Elämä kantaa oli vaikein oppia, luottamaan siihen, että vaikkei aina näe miksi asioita tapahtuu, elämällä elämää voi löytää vaikeisiinkin asioihin syyn. Aina kannattaa yrittää — mitään et saa, jos et edes yritä. Menneitä ei kannata kaivella. Äitini opetti minulle olemaan hänen vastakohtansa; siksi osaan harkita asioita ja en tee ns.

  Asioimme Launeen cittarissa 4. Tomaattipussista oli ilmeisesti irronnut hintalappu. Kassatyttö hoiti tilanteen hienosti ja ei syntynyt isompaa härdelliä. Positiivareiden tuotteiden yksinkertainen tehtävä on siirtää arvokkaat ajatukset käytäntöön. Niiden avulla voi kehittää itseään, kannustaa toisia ja erottua suuresta massasta. Mikä on silmissä, se on myös mielessä. Tietoa meistä Ota yhteyttä Asiakaspalvelu.

  Katso myöskin 50 sanan lahja Ei oo mitään tekemistä Ensimmäinen koulupäiväsi Hääohjelmaa Ikimuistoinen äitienpäivä Koulumuistoja ala-asteelta Kyläkaupan elämää Lapsuuden kesämuistot Liimaa parisuhteisiin Matkaohjelmaa Mikä parasta Suomessa? Mitä elämä on opettanut Mitä lahjaksi opettajalle?

  Mitä olet saanut isältäsi? Mökkielämää ja tuliaisvinkkejä Näin äiti opetti Näin elämäni muuttui Näin pidät paperit järjestyksessä! Näin äiti opetti Kukapa meistä ei olisi saanut äidiltä oppia elämää varten.

  Tässä vahvimmat mieleen jääneet 55 vuoden takaa: Ennen maalaistalossa kaikki omaisuus ja tulot olivat miesten nimissä ja isonkin talon nainen saattoi olla piian asemassa paljon työtä ruokapalkalla, eikä mitään vaikutusvaltaa tilan asioissa tai mahdollisuutta erota vaikka mies kuinka häntä kaltoin kohteli 2. Omillaan on hyvä pärjätä. Pystyt siihen mitä haluat! Erja Ykkönen on että kun menet naimisiin, valitse hyvin ja tee se vain kerran elämässä.

  Tipsu Elvi-äidiltäni oppimat kolme tärkeintä asiaa ovat 1. Johanna Äiti neuvoi katsomaan silmiin ja pitämään ryhdin suoraana, vaikka elämä tuntuisi kuinka ankealta.

  On Hetki Olen saanut edesmenneeltä äidiltäni kuoli elokuussa syöpään montakin hyvää neuvoa. Äitini tytär, lähihoitaja vm. Lea varo miehiä pidä housut jalassa pidä jumala mielessäsi rikkonu oon Oli asiat miten huonosti tahansa, kotiin on aina tervetullut. Leena Hänen ei tarvinnut niin sanotusti neuvoa, vaan hänen omalla tavallaan opetti minulle rakastamaan, huolehtimaan ja auttamaan muita.

  Arvot itsekin 4 lapsen äiti Ehkäpä noin vuonna äitini kirjoitti muistovihkooni runon. Helena Ensimmäisenä tulee perhe, laajassa merkityksessä, ja sen sisällä on aina apua tarjolla. Manta Äitini on opettanut minulle paljon asioita elämäni varrelle ja on varmasti paljon sanomia, jotka tulen vasta myöhemmässä vaiheessa elämääni hoksaamaan kunnolla.

  Äidistäni aina ylpeä tytär — Minkä taakseen jättää, sen eestään löytää. Mama ole itsellesi rehellinen muista hymy huomioi toiset eirake Joustavuutta, ahkeruutta ja kuuntelemisen taitoa.

  Auta lähimmäistäsi aina kun voit tavalla tai toisella Rakastan elämää Paljonhan äiti aikoinaan neuvoja jakeli, mutta ensimmäisinä mieleen tulevat: Anu Äidilläni on 4 tytärtä ja me olemme saaneet varmasti lukuisia neuvoja, mutta äidiltäni oppimani 3 tärkeintä ja mieleenpainuvinta asiaa ovat: Huolimatta siitä, että äitimme on näin monitaituri, meillä on myös loistava isä; Kiitos molemmille! Satu OLE rehellinen ja luotettava kaikissa toiminnassa. Ancki Anteeksi pyytäminen ja antaminen.

  Sisko Äitini on opettanut minulle niin paljon, että niistä taidoista voisi kirjoittaa kirjan, mutta ehkä tärkeimpinä nousee muiden huomioonottaminen, välittäminen ja hyvät käytöstavat. M 1 Työ on elämän arvokkaimpia asioita — mikä tahansa työ 2 Häntä pystyyn — vaikka hakaneulalla 3 Virheettömiä on vain haudassa Ama Äidiltäni olen oppinut kolme tärkeää asiaa: Ole ahkera ja tee työsi niin hyvin kuin mahdollista -Minna Pidä huolta ystävistäsi ole rehellinen Älä anna huijata itseäsi Lisbet Yhden olen saanut, mutta se kattaa kaikki kolme: Muutin asumaan ulkomaille 45 vuotta sitten ja olen pitänyt mielessä kaikki kolme neuvoa Raili 1.

  Jumalan johdatukseen etsiytyminen 2. Toisen paras oman edun edelle 3. Koita vaan rauhallisesti jutella äitisi kanssa ja kertoa, miksi haluat olla poikaystäväsi kanssa. Onko äitisi tavannut hänet? Ehkä äitisi luottaa sinuun, mutta ei luota siihen poikaan. Jos jätkä kävisi teillä ja he saisivat tutustua äitisi kanssa, äitisi voisi antaa luvan olla hänen kanssaan enemmän.

  Herranenaika, oot samanikänen ku mun sisko ja se on mun mielestä ihan lapsi vielä. Joo ei, mutta tosiaan ei kannata ruveta kapinoimaan vastaa siitä ei seuraa muutakuin paskaa sulle. Hyväksy äitisi päätös vielä ja koita esim. Jos käyttäydut fiksusti niiin äitisikin ehkä ymmärtää muuttaa kantaa. Anteeks kamala ja sekava vastaus, oon humalassa. Onnistuisiko niinpäin, että poika tulis eka teille?

  Mun mielestä sun äidin käytös on ihan järkevää. Ite olin sun kanssa samassa tilanteessa, kun poikaystävän äiti ei antanut meidän yöpyä toistemme luona, kuin vasta puolen vuoden seurustelun jälkeen.

  Uskon, että poikaystävän äiti halusi varmistaa, ettei me hätiköidä mitään, jos meidän suhde ei kestäkkään ja siksi saatiin lupa vasta, kun hän oli nähny, että ollaan tosissamme. Ja nyt ollaan oltu vajaat pari vuotta yhdessä ja ymmärrän asian tosi hyvin: En minäkään kyllä päästäisi vuotiasta lasta poikaystävälleen yöksi.

  Ehkäpä sun pitäisi tutustuttaa sun poikaystäväsi äidilles paremmin? Jos he eivät ole kuin pari kertaa nähneet, äidilläsi voi olla vaikka mitä ennakkoluuloja hänestä vielä koska ei tunne tätä hyvin. Mulle vanhemmat ainakin sanoivat alettuani seurustelemaan, että teeppä meillekkin sitten kunnolla tutuksi se poika olin silloin 13v, eli aloitimme nuorina seurustelun. Nyt he ovat poikaystäväni kanssa kuin ylimpiä ystäviä. Yhdyn ylläoleviin siinä mielessä kyllä, että äitisi todennäköisesti vain haluaa suojella sinua - mutta ehdota tosiaan äidillesi vaihtoehtoa, jota aikaisemmin alkupäässä ehdotin: Käsitinkö siis oikein, että sun äiti ei oo oikein vielä tutustunut poikaystävääs?

  Et ne on tavannu kerran mut ei sillee enempää jutellu. Tää vois olla se ihan ensimmäinen askel, jotta sun äitis tuntis sen kundin paremmin. Okej, kotiintuloaika puol kasi ja tyttökavereillekaan ei pääse yöksi? Äitis on kyllä aika natsi. Vedän sanani takas, äitis on kuspää. Kyllä sulla nyt on poikaystävää oikeus nähdä, vaikket yöksi pääsisikään. Nyt tutustutat äitisi tähän poikaan, poikaystäväsi voisi tulla teille kylään ja esittäytyä äidillesi ja jos se on kunnon poika ja äidillä järkeä päässä ni se luottaa suhun: Jos todellakin olet syntynyt , olet vasta neljätoista.

  Mun mielestä sun äitis saisi kyllä antaa sulle vähän vapauksia. Jos, olet täysin varma, että aloitat seksielämän vasta sitten kun todella koet olevasi siihen valmis. Myös siinä tapauksessa, että jätkäs painostaa sua siihen, niin osaat pitää pääsi voi uhkailla erolla tms. Ja ymmärrät seksielämän aloittamisen riskit, tiedät miten ehkäistä ja tiedät miten myös toimia, jos käy vahinko. Nämä nimittäin on todennäköisesti asiat jotka huolettavat sun äitiäs.

  Mahdollisesti sun äitis ensimmäinen kerta ei ollut niin hyvä kokemus eikä halua, että sulle käy niin. Ei se kiusallaan kiellä sua menemästä poikaystävälle yöks. Se haluaa vain suojella sua. Puhu sille sun äidilles asiasta suoraan ja osoita, että oot tarpeeksi kypsä siihen. Sun äiti ei voi sun elämääs kuitenkaan loputtomiin vahtia, valvoa ja suojella. Ilmeisesti oot sun ensimmäisessä parisuhteessa, niin siinä olisi myös hyvä hetki oikeasti opetella parisuhteessa olemista kaikin puolin enkä nyt tarkoita, että tarvis seksiä harrastaa.

  Poikaystävä sai olla mun luona yötä sillä ehdolla ettei nukuta samassa huoneessa. Ihan kiltisti tehtiinkin niin. Opin, että teen huonoa duunia, koska oikeassa työssä liataan kädet.

  Kukaan ystäväni ei oikeasti pidä minusta, olen vähän tyhmä. Minun tehtäväni on pyörittää taloutta yksin ja hankkia hänelle kaikki, mitä hän haluaa. En yritä tarpeeksi parisuhteessa. Hän haukkui, valvotti, saarnasi tuntikausia minun vioistani. Kun rahat loppuivat, sain syytöksiä siitä, että en osaa pyörittää taloutta enkä koskaan edes vie häntä mihinkään.

  Otin "yhteistä" lainaa selvitäkseni menoista, ja ne lyhennykset maksoin tietenkin itse. Kaikki tämä tapahtui niin, että sekoitin hänen tarpeensa omiin tarpeisiini enkä mukissut vastaan hankintoja tehdessäni. Muutin päästäkseni hänestä eroon, mutta niin hän vain ilmestyi uuteenkin kotiin. Ja minä annoin tämän kaiken tapahtua. Toki hän välillä osallistuikin ja kävi töissäkin, mutta hänellä oli velkaa ulosotossa, joten käteen jäi aina vain vähimmäismäärän verran rahaa.

  Elintasomme laatu vastasi kuitenkin kahden keskituloisen elintasoa, minkä rahoitin velalla. Kerran tapasin miehen, joka näki minussa kauneutta. Ihastuin ja ymmärsin, että muunlaisiakin miehiä on olemassa ja aloin pyristellä suhteesta irti. Tässä meni vielä vuosia. Vuosien mittaan minä muutuin.

  En ollut enää se sama iloinen minä, mistä hän tietenkin tuolloin myös minua kritisoi. Muutuin sisäänpäin kääntyväksi, vihaiseksi, erakoiduin. Aloin juomaan - hänkin joi. Sain järkyttäviä vihakohtauksia juodessani. Tässä vaiheessa hän oli jo sitä mieltä, että minä olen burn outissa, olen psykoosissa, olen narsisti. Vuosia kului erotessa ja yhteenpalatessa.

  Tuntui, kuin joutuisin luopumaan osasta sieluani kun luovuin hänestä, mutta tiesin, että se oli vain tehtävä jotta pelastaisin itseni. Viime vuonna minä aloin elää uudelleen. Olin saanut maksettua osan veloista pois ja pystyin alkaa tekemään asioita joista nautin. Menemättä yksityiskohtiin voin tiivistetysti sanoa, että olen saanut tänä aikana kuta kuinkin kaiken sen, mistä olen aina haaveillut - enkä tarkoita nyt materiaa vaan kokemuksia ja ihmissuhteita. Ja nyt voin sanoa vihdoinkin päästäneeni irti.

  Kokemuksiani joudun käsittelemään vielä pitkään. Ihmettelen mitä tässä oikein tapahtui. Haen tietoa ja yritän päästä selville siitä, miten hän sai minut tuolla tavoin valtaansa. En pidä suosikkitermistä narsisti, mutta ilmeisesti hänellä on ainakin vahvasti narsistisia piirteitä. Tuskin hän osaa edes ajatella toimineensa väärin tai tuskin hän siitä muuttuu.

  En vihaa häntä, koska se ei hyödytä ketään. Suurin opetus tässä tarinassa ja irti päästämisessä oli oivallus siitä, että tällainen suhde ei perustu rakkauteen. Se perustuu hyötymiseen ja vallan käyttöön. Kohteen tunteilla ja ajatuksilla ei ole mitään merkitystä. Ja tekijä ei tunne empatiaa. Hän on iloinen, jos onnistuu tavalla tai toisella tuhoamaan sinut ammatillisesti tai sosiaalisesti tai taloudellisesti tai henkisesti. Näin hän pääsee yläpuolellesi ja saa vihdoinkin sen kokemuksen, että on sinua parempi.

  Erään kerran hän sanoi, että kaikki aiemmat ovat menneet rikki, mutta sinä et hajonnut. Ehkä siksi hän ei koskaan itse halunnut luopua minusta vaan eron aloitteen tekijänä olin minä.

  Haluankin neuvoa sinua, joka elät parhaillaan samantyyppisessä tilanteessa: Kun sinä hajoat eikä hän enää hyödy sinusta, hän lähtee joka tapauksessa. Sivustolla julkaistaan jokaisen nimellä ja kuvilla muita mustamaalaavan kuvat ja fb profiilit. Toivon paljon tykkäyksiä ja jakoja. Koska poliisi ei puutu nettikiusaamiseen puututaan me muut.

  Annetaan kiusaajille haluamansa huomio. Etsi Toggle navigation Valikko. En tiedä sopiiko tämä tänne, mutta en nyt muutakaan paikkaa keksinyt. Mulla on paha ongelma. Mun elämä on alkanut mennä raiteiltaan pojan takia. Poika on vuotias ja aika paljon ryyppää. Kun se tulee kotiin se panee, syö jääkaapista ruuat, ottaa multa lompakosta rahaa, käy ehkä suihkussa, panee taas ja sitten lähtee.

  Sitten ei muutamaan päivään näy kunnes taas tulee raihnaisena ja krapulaisena kotiin "huollattamaan" itseään. Isänsä kuollut, että meillä ei ole perheessä miestä joka pitäis asiat järjestyksessä. Sitten kun on pois niin pelkään että missä on ja ettei mitään olis vaan sattunu, mutta en halua kyllä tänne kotiinkaan.

  Tiedän että en osannut olla oikein hyvä äiti kun oli pieni, mutta pidin kuitenkin huolta. Nyt se on ihan alamäkeä menossa koko poika ja siinä samalla minäkin. Vanhemmat pahoinpitelevät Hei, olen 12 tyttö ja tarvitsen apua sillä vanhemmat pahoinpitelevät. Lähde ennen kuin hajoat Olin noin kuusi vuotta alistavassa ja henkistä väkivaltaa sisältävässä suhteessa.

  Nettikiusaajat esiin Sivustolla julkaistaan jokaisen nimellä ja kuvilla muita mustamaalaavan kuvat ja fb profiilit. Ymmärsinkö oikein, että poika nai tuosta noin vain sinua? Tuollainen tilanne pitää saada loppumaan jos tämä nyt ei ollut provo.

  Ota pojalta avain pois ja älä aukaise hänelle ovea tia muuta itse kauemmaksi hänestä asumaan. Tuollainen tilanne ei saa jatkua. Se ei tee hyvää pojallesikaan. Se mahdollistaa hänen renttuilunsa ja seuraavaksi hän alkaa lyödä sinua jos et anna hänelle mitä mielii. Meillähän on tässä oikein kelpo vuotias renttu. Nussii mutsiaan, ja on muutenkin aika miehekäs. Luulen että pojassa on ainesta joka äidin unelmavävyksi ; Kannattaa ruokkia sitä nuorta tunteen paloa, se kantaa kyllä hedelmää myöhemmin.

  Naiset tykkää just tuollaisista miehistä. Olen minä miettinyt tuota sosiaalitoimistoa, mutta en minä sinne voi mennä asiasta puhumaan. Tilanne on nolo ja poika joutuu vielä poliisienkin kanssa tekemisiin on kyllä ollut tekemisissä jo nytkin, mutta pienemmistä asioista. Pakko minun on poika tänne päästää, kun ei sillä ole ruokaa omalla kämpälläänkään. Ei sen kämppä ole kuin likainen yksiö jossa on sänky, pöytä ja pari tuolia.

  Kaikki rahat mitä poika saa menee juopotteluun, ei niistä riitä ruokaan. Joo, niin kuin kerroin kun se tulee, se niin se panee ja syö ja ottaa rahaa ja käy suihkussa. Tuo syöminen on ihan OK ja suihkussa käynti.

  Siitä se alkoikin, mutta sitten mukaan kuvioon tuli tämä paneminen ja rahojen vienti. Ensimmäisillä kerroilla kun laitoin vastaan, niin poika otti käsistä kiinni ja paljon minua voimakkaampana teki sen mitä halusi.

  Myöhemmin en ole jaksanut vastustella. Ei ole koskaan lyönyt, mutta eipä sitä tarvitse kuin ottaa kunnolla käsistä kiinni niin ei puolet heikompi nais-ihminen mitään mahda. Jollain tavallahan sinun täyty tuota omaa tilanettasi voida auttaa. Apua aivan selvästi haet ja tarvitset, kun tänne palstoillekin kirjoittelet. Jos tämä tekstisi nyt on totta, on teillä asiat aivan vinksin vonksin ja tilanteesi kuin myös poikasi tilanne tarvitsee viranomaistoimia, vieläpä aika nopeasti.

  Miksi ihmeessä aikailet ja tuskittelet, että poikasi joutuisi poliisien kanssa tekemisiin. Sinne hän kuuluukin - putkaan,linnaan, häkkiin. Vai mitä sinun mielestä pitäisi mokomalle äidinraiskaajalle tehdä? Etsi nyt alkuun alueesi turvakodin osite, löytyy vaikka netistä tai puh. Soita sinne ja kysy ohjeita. Voit myös mielestäni muuttaa sinne ja sieltä ruveta asiantuntevien ammatti-ihmisten avulla järjestämään elämääsi parempaan kuosiin.

  Olet siellä turvassa ja saat ruokaa yms. Lähestymiskielto sinun tulisi saada ensimmäisenä niin, että poikasi kertakaikkiaan pysyy poissa. En minä enempää ongelmia pojalleni halua. Poika pitäisi saada johonkin hoitoon, jossa pääsisi ryyppäämisestä ja siitä nykyisestä kaveriporukastaan eroon. Nämä muut ongelmat on tulleet siitä kun hän on jatkuvasti sekaisin. Yli kahteen vuoteen ei ole ollut selvää päivää. Aina on kännissä tai vähintään kännin sekaisessa krapulassa.

  Ja en tiedä olisiko sekaantunut kavereittensa mukana jo muihinkin aineisiin kuin viinaan. Ennen oli työ ja avovaimo ja kaikki mahdollisuudet edessä. Sitten tuli mielenterveysongelmia kun teki töitä yötä päivää pää ei kestänyt sitä ja joutui jäämään pois töistä. Sitten alkoi juopottelu ja avovaimo ei kauan katsonut sitä ja sitten onkin menty alamäkeä kovaa vauhtia.

  Miksi et suostu tekemään mi No niin, sinä siis kirjoitat taas tänne ja kerrot kuinka huonosti asiat pojalla ja sinulla ovat, mutta et todellisuudessa halua etkä edes yritä tehdä mitään. Vähintä olisi, että pelastaisit edes itsesi siitä kauheudesta.

  Vai meinaatko roikuttaa poikaasi esiliinannauhoista koko loppuikäsi? Siltä tämä nyt vähän näyttää. Tätä asiaa et sinä itse, ei poika itse, ettekä te yhdessä pysty edistämään vähimmässäkään määrin. Joten aivan välttämättä tarvitaan viranomaisten apua Helpoin ratkaisu olisi, että poistuisit paikalliseen turvakotiin ja alkaisit huolehtia sieltä käsin itsellesi uutta elämää. Poikasi näkyy jo nyt, nuoresta iästään huolimatta, olevan sen veran "deekiksellä" ettei hänellä ymmärtääkseni ole selviämisen mahdollisuuksia ilman asiantuntijoiden ja viranomaisten apua ja tukea.

  Mutta, jos poikasi itse ei halua halua hakeutua hoitoon, ei sinulla ole siihen mitään sanomista. Pakkohoitoon ei Suomessa alkoholistia saa. Sitäpaitsi, jos poikasi käy kotona raiskaamassa sinut vähän väliä - ymmärrätkö, että se on rikos,josta Suomen rikoslaki määrää tietyn rangaistuksen. Joten poikasi ei todellakaan voi välttyä poliisilta Joten, sanon vielä kerran, että jätä se aikuinen poika omilleen ja poistu kuvioista.

  Jos pioika ryypää,niin sitetn ryyppää, et sinä voi häntä siitä estää. Mutta hakeutumalla tuevakotiin, voit estää, ettei hän raiskaa sinua toistuvasti, ettei hän varasta rahojasi ja käytä kotiasi jatkuvasti huoltovarikkona ryyppykausien välillä. Itsepä päätät, mitä teet! Huomaan että siitä panemisesta minun ei olisi pitänyt tänne kirjoittaa. Nyt asia keskittyy siihen, että poika rautoihin ja minä turvakotiin. Kun alunperin minä olisin halunnut neuvoja siitä miten alkoholisoituneen ja elämässään kovaa vauhtia alaspäin menevän aikuisen pojan saa siitä syöksykierteestään eroon.

  En halua pojalle hankaluuksia, vain ja ainoastaan jonkinliasta hoitoa alkoholismille ja mahdollisesti mielenterveydelle ja sitten uudestaan elämän syrjästä kiinni. Nämä muut asiat on on vain seurausta siitä, että pojan elämä on nyt niin pilalla. Juuri insestinen suhde saattaa olla pojan ongelmien alkusyy.

  : V runo poika nussii äitiään

  SEX TALLINN THAI HIERONTA HELSINKI Suomalainen escort thai hieronta kotka
  V runo poika nussii äitiään 139
  EXTREME EROTIC MASSAGE TUHMAA KIK Nainen etsii seksiseuraa seksinet

  Jos ei voi keskittyä olennaiseen, niin on syytä jättää vastaamatta. Et ole ainoa poikansa insesti uhri tässä maailmassa. Olen kotoisin pohjoisesta ja muista kylää kouhuttaneen tapauksen kun olin nuori. Aikuinen poika oli käynyt vanhusten rivitalossa vanhaa sairasta äitiään raiskaamassa ja varastamassa rahaa ties kuinka kauan. Äiti raukan häpeä oli ollut niin suuri, etää ei ollut uskaltanut kenellekkään puhua.

  Jostain syystä kotisairaanhoito sai selville ja teki rikosilmoitusen. Todistukseksi toimetettiin jopa äidin alushousut joista saatiin todistusaineista. Tämä oli järkyttävä ja surullinen tapaus. En tiedä mitä muuta on myöhemmin kyseiselle äitinsä raiskaajalle tapahtunut, mutta silloin hän joutui vankilaan. Äitinsä raiskaaminen on rikos ja siitä pitää joutua vastuuseen. Sinä olet uhri, älä syyttele itseäsi.

  Mene rohkeasti kertomaan asiasta sosiaaliviranomaisille, näin ei saa jatkua enää. Tilaa nyt heti itsellesi aika mielenterveystoimistoon, sinä tarvitset kaiken mahdollisen henkisen tuen ja avun. Mielenterveystoimistossa ovat ammatti-ihmisiä ja heillä on kokemusta myös tällaisista tapauksista.

  He osaavat auttaa sinua asiallisesti. Luulet ilmeisesti edelleen, että poliisi on se pahin asia mitä pojallesi voi tapahtua. Mielestäni sinä olet paljon poliiseja pahempi, kun jatkat näin ja annat hänen jatkaa.

  Et mitenkään auta häntä tällä tavoin. Ja tuo että pojan pitää saada syödä! Kuolevatko muut nälkään jos eivät heidän äitinsä tee kuten sinä? Ehkä hänestä tulisi vastuullinen ja ikuinen, jos joutuisi vastaamaan teoistaan. Sinä ilmeisesti tiedät että poikaasi ei saa mitenkään pakkohoitoon.

  Ja kuten joku muukin kirjoittaja sanoi, onko poliisin tulo poikasi elämään kaikkein pahin asia?? Jos mielestäsi on, et anteeksi vaan täysillä kävele itsekkään mitäs se sitten on kun tilanne jatkuu ennallaan hamaan hautaan asti tai siihen asti kun poikasi törttöilee jotain kunnolla, eikä olekkaan "ymmärtävää äitiä" lähellä. Kirjoituksistasi päätellen olet aivan fiksu ihminen, etkö ole pysähtynyt ajattelemaan, että tekemällä rikosilmoituksen pojastasi, saisit hänet väkisin "hoitoon", sillä tuskinpa hän tavalliseen vankilaan joutuisi, ja jos joutuisikin siellä olisi aikaa miettiä elämää.

  Kyllähän sielläkin tietysti pään saa sekaisin jos haluaa, mutta parempi paikka olisi kuitenkin kuin vapaana olo. Ja tuollaisella "paapomisella" sinä mahdollistat itse kaiken pojallesi. Rakkaus on mielestäni myös tekoja joita lapsi tässä tapauksessa kylläkin aikuinen mies ei välttämättä ymmärrä. Eli jos et itse ota yhteyttä mihinkään viranomaisiin ja vain selittelet että et halua pojallesi pahaa, niin se on mielestäni p..

  Autat poikaasi parhaiten pistämällä hänelle tiukat rajat. Mitä nopeammin, sen parempi. Se on rakkautta, eikä ylenmääräinen aikuisen pojan hyysääminen. Yksin et varmaan tässä tapauksessa pysty pojalle niitä rajoja enää laittamaan, koska tilanne on liian pitkällä ja poika liian hunningolla.

  Tarvitsette molemmat ammattiapua ja mahdollisuuden irtautua liian tiiviiksi ja epänormaaliksi käyneestä suhteesta. Voisitko esimerkiksi muuttaa jonnekin kauas tai lähteä pitkälle matkalle tai sukuloimaan joksikin aikaa, jotta hänen olisi pakko tulla toimeen omillaan? Vai tulisiko hän perässä? Varmaan on joku viranomaistaho tai järjestö paikkakunnallasi, josta poikasi voi hakea apua, jos ihan oikeasti ei pärjäisi. Voisit jättää hänelle vaikka sellaisen paikan yhteystiedot.

  Jos sinulla on miesystävä, vietä yhä enemmän aikaa hänen tai jonkun muun ystävän tai sukulaisen kanssa. Joka tapauksessa voisit pikkuhiljaa vetää poikaasi yhä enemmän etäisyyttä, niin että hänkin huomaa, että sinulla on oma elämäsi ja hänellä omansa. Tiedän, että itse tein exälleni palveluksen, kun pistin hänen ryyppäämiselleen ja riippuvuudelleen minusta stopin jättämällä hänet.

  Jäin ystävänä jossain määrin tukemaan etäämmältä, mutta en muuta tiedän, että usein sekään ei onnistu, vaan on pakko irtautua kokonaan. Muuten mies olisi varmaan juonut työpaikkansa, terveytensä ja tulevaisuutensa.

  Ikävä kyllä liian ymmärtäväinen ja hyysäävä lähimmäinen mahdollistaa usein ryyppäämisen ja riippuvuuden jatkumisen. Määrätietoisesti työnsin hänet kauemmaksi itsestäni. Sanoin, etten aio jäädä katselemaan sitä, että hän juo elämänsä pilalle, koska hän on minulle tärkeä ihminen. Olin valmis olemaan etäämmältä tukena, jos hän hakisi apua juomiseensa ja etsisi elämäänsä uutta sisältöä, muutoin en. Etääntyminen oli molemminpuolin kivuliasta, mutta hän lopetti kuin lopettikin lopulta juomisen.

  Poikasi on vielä melko nuori. Hänellä on mahdollisuus päästä jaloilleen ja hänen terveytensä ja mielenterveytensä ehkä toipuu, jos asiaan puututaan ajoissa. Poikasi tarvitsee jonkun tukihenkilön, joka ei kuulu hänen ilmeisesti yhtä rappiolla olevaan kaveripiiriinsä, jonkun ulkopuolisen.

  Sinä se et voi olla, olet liian lähellä ja auttamisen sijasta olet todellisuudessa hyväksikäytettävä, joka mahdollistaa poikasi vajoamisen yhä alemmas. Jos poikasi ryöstää ja raiskaa sinua, on vain ajan kysymys, koska hän tekee sen tai jotain vielä pahempaa jollekin toiselle.

  Aina et pysty häntä kuitenkaan pelastamaan, vaan hänen on otettava vastuu omista teoistaan. Miten hän tulee kohtelemaan tulevaa naisystäväänsä tai vaimoaan, tai mahdollisia lapsiaan, jos ei kunnioita pätkän vertaa edes äitiään?

  Tosin tällä menolla kukaan ei tule häntä huolimaan, ja jokainen nainen jättää hänet ennenpitkää. Et voi lopun ikääsi pitää huolta pojastasi, hänen on opittava pitämään huolta itsestään ja luomaan terveitä ihmissuhteita. Toivottavasti löydät apua itsellesi ja pojallesi. Niin kuin joku ehdotti, voit aina jättää apua hakiessasi sen raiskausasian kertomatta.

  Et ole ainoa, jolta oma lapsi vie rahaa ja pahoinpitelee. Minulla ei ole miesystävää. Minulla oli, mutta minun oli pakko katkaista suhde silloin kun poikani syöksy kierre oikein alkoi. Ei tällaisessa tilanteessa voi olla suhteessa. Ei ole oikein sitä toistakaan kohtaan. Ei varmaan ymmärtäisi tilannetta ja pitkään en jaksaisi sitä peitelläkkään. Jos lähtisin muualle, niin ei poika perässä tulisi. Eihän hän tietäisi edes missä olisin. Mutta en voi lähteä, kun silloin poika ainoastaan joisi joisi ja joisi eikä pitäisi itsestään enää ollenkaan huolta.

  Ei menisi kauaa, kun elimistö tekisi stopin. Täällä on kritisoitu sitä, että kannan liiaksi huolta pojan syömisestä. Niin se vaan kuitenkin on että jos ei ollenkaan syö ihan kirjaimellisesti ei ollenkaan syö , niin se jatkuva juominen on paljon haitallisempaa elimistölle.

  Onko sinulla tai kenelläkään muulla tietoa, voisinko saada pojan jollakin tapaa holhoukseen? En itse halua holhoojaksi, mutta vaikka kaupungin virkaholhoojalle. Ja voisiko sitä kautta saada pojan katkaisuhoitoon ja ehkä mielenterveyshoitoon vaikka pakolla? Ainakin rahat voitaisiin paremmin suunnata ruokaan kuin viinaan.

  Olet seonnut tuosta tilanteestasi ja olet kääntänyt asian väärinpäin päässäsi. Poikasi on rikollinen, ei uhri. Poikasi ei tarvitse hoitoa, hyysäystä eikä holhousta. Sinä olet uhri, sinä tarvitset apua, hoitoa, hyysäystä ja holhouksen. Oletko poikasi kanssa keskustellut asiasta, siis haluaako itse hoitoon?

  Päihdeklinkikalta ohjataan hoitoon, mutta poikasi täytyy itse haluta sitä. Veljeni on ollut hoidossa juomisen ja muiden päihteiden takia. Paikkoja löytyy eri puolilta Suomea.

  Olen kyllä sitä mieltä, että sinä osaltasi mahdollistat poikasi elämän. Tiedän paljon veljeni kavereita, jotka eivät voi mennä kotiinsa syömään ja viemään rahoja, ja silti ovat ruokansa löytäneet. Ensimmäisessä kirjoituksessasi sanoit ettet ole aina ollut riittävän hyvä äiti tai jotain sellasta. Oletko miettinyt, että nykyinen käytöksesi johtuu syyllisyydestä, että yrität nyt hyvittää jotain menneitä pojallesi. Rakas ystävä, se on totta ettet hyysäämisellä poikaasi auta.

  Äitini hyysäsi veljeäni myös liikaa, kun lopetti sen, veljeni oli pakko yrittää myös itse. Nyt on elämä paremmin, ottaa joskus kaljaa, mutta ei muuta. On fiksu tyttöystävä, kunnollinen, töissä käyvä. Että mieti näitä asioita. Ja voithan aina soittaa paikkakuntasi päihdeklinikkaan ja tiedustella sieltä mitä asiassa voisi tehdä, ja puhu poikasi kanssa.

  Miksi et aseta poikaasi seinää vasten ja sano ettet jaksa enää, että joko hakee apua itselleen tai sinä katkaiset välit.

  Tässä asiassa sinun täytyy olla kovana. Usko minua, olen tällaista tilannetta seurannut niin läheltä. Voimia sinulle, ja mieti näitä asioita mitä sinulle sanoin! Ennemmin ampusin kuulan kallooni kuin antaisin lasteni nussia minua! Pikkusen menee niin sairaaks nää jutut täällä että ei oo tosikaan. Jos tuo nyt on totta niin yhtä sairas olet itsekin kun et ymmärrä tilanteen vakavuutta.

  Tuollaiset sairaat ihmiset kuin poikasi on pitäisi sulkea loppuiäkseen pakkolaitokseen. Ei tuosta ole normaaliin eläämään. Jos sinä et anna seksiä se kulkee kadulla raiskaamassa viattomia ihmisiä.

  Kaikesta paattaen poika panee aitiaan - ja vie rahat ja ruoat. Ei saa muualta seksia, kun on alkoholisti ja huonossa kunnossa. Mutta aidilta saa, voi tata maailmaa Aiti ei missaan tapauksessa halua poikansa joutuvan tekemisiin poliisin kanssa, vaikka poika rikkoo rikoslakia sukurutsalla jatkuvasti.

  Hullu on tama maailma! Niin, jotain on nyt tapahtunut Poika tuli Jouluaattona syömään jouluruokia, niin kuin on ollut aina tapana.

  Oli tavallistakin enemmän sekaisin. Kaikki meni hyvin siihen asti kun oli lähdössä. Silloin alkoi taas ottamaan väkisin. Minä olin kuitenkin ajatellut uskaltaa ottaa itseäni niskasta kiinni ja läimäytin poikaa poskelle oikein kunnolla. Suutuin ja annoin tulla kaiken poikani aiheuttaman pahan olon kerralla ulos ja käskin pojan ryhdistäytyä.

  Se alkoi itkemään ja meni ihan paniikkiin. Annoin kouraan lapun johon olin kirjoittanut, että takaisin ei ole tulemista ennen kuin on hankkinut itselleen apua sekä ryyppäämiseen että mielenterveyteen. Laitoin siihen paikallisen A-klinikan puhelinnumeron ja osoitteen ja myös sosiaalitoimiston ja mielenterveystoimiston tiedot.

  Laitoin että näistä kannattaa aloittaa. Sanoin, että en ala enää aikuista miestä elättämään joka vielä käyttäytyy kuin sika. Nyt on käynyt pari kertaa koputtelemassa oville, mutta en ole avannut, en muka ole ollut kotona.

  Jätti lapun että on ollut yhteydessä niihin paikkoihin, jotka annoin ja on heti vuoden vaihteen jälkeen lähdössä alkoholisti-hoitolaan kuukaudeksi. Pyysi vielä anteeksi ja laittoi että toivoo, että voitaisiin jutella kun tulee sieltä. Jännityksellä jään odottamaan mitä tapahtuu. Hoh, toivottavasti tämä ei ollut virhe ja kostaudu myöhemmin. D En tiedä kuinka vanha olet, mutta 14 vuotias ei yleensä ole enää mikään täysi luupää kuitenkaan.

  Joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Ei yökyläily ole mikään riski raskaaksi pamahtamiselle yhtään sen enempää 14 vuotiaalle kuin 20 vuotiaallekaan, mikäli ehkäisy on opetettu. Aloittajan äiti ehkä vain pitää huolta ettei aloittaja joutuisi myöhemmin katumaan varhaista seksielämäänsä. Mutta olen selittänyt äidille monta kertaa ettemme aio harrastaa seksiä niin mikä se ongelma sitten on: Äitini kauhistui, kun kerroin olleeni viimeyön miehen luona.

  Hänen yli 20v tyttärensä? Sille on ok, että käyn sen luona syömässä, mutta nukkua ei saa. Tiedä sitten mikä ongelma: Kyllä, aion ehdottomasti kertoa lapsilleni ehkäisystä ja sen tärkeydestä. Ja tuo, että haluan minäkin että lapseni eivät kadu varhaista seksielämäänsä.

  Se on yksi syy miksi en haluaisi päästää vuotiasta lastani yökylään poikaystävänsä luo. Ainoa syy ei suinkaan ole se raskaaksi tulemisen mahdollisuus. Ja hei tottakai sitä seksiä voi päivälläkin harrastaa, kyllä mä sen tiedän. Eipä auta kuin hyväksyä äitisi päätös, vuotias kun kuitenkin on vielä aika lapsi. Voin lohduttaa sua, että pääset vielä joskus kokemaan sen uskomattoman tunteen kun voit nukkua poikaystäväsi luona. Eikö se halua edes poikaystävääsi teille kylään, jos sinä et saa mennä hänen luokseen?

  Tällä nyt ei tainnut olla mitään merkitystä tämän asian osalta. En nyt ymmärrä, miksi ei saisi kohta vuotias mennä poikaystävälleen yöksi, jos hän itsekin on päättänyt, ettei aio harrastaa seksiä siellä.

  Kun onhan se yökyläily kivaa ja, että saa olla toisen lähellä. Eihän siinä ole mitään pahaa: D Mutta jos äiti on kieltänyt niin kannattaa varmaan totella ja olla kiltisti. Älä ainakaan ala kapinoimaan sääntöä vastaan, muuten pääset yökylään vasta mummona: Minulla on 7 pikkusisarusta. Aivan, eli vanhin kuitenkin. Nykypäivän teinit ovat kyllä tosiaan välillä aika pelottavia, ja äitisi tietää että olet siinä iässä että alat ehkä "testailemaan" rajoja ja alkoholikokeilujakin voi alkaa pikkuhiljaa tulla.

  Älä siis ainakaan ole tottelematon, vaan osoita olevasi fiksu. Ei koulumenestykseni ole muuttunut. Ja olen tehnyt äidille selväksi etten aio koskea alkoholiin enkä tupakkaan ennen kuin olen Ja seksistä se on sanonut sen verran että sitten kun on valmis.

  Ja sieltä se syy sitten tulikin! Omasta kokemuksesta voin sanoo että äitiäs vaan pelottaa se että aikuistut. Keskustelkaa asiasta äläkä kiirehdi! D Tunteeko äitisi poikaystäväsi riittävän hyvin?

  Olette kuitenkin olleet niin vähän aikaa yhdessä, että kannattaa ehkä pitää vielä huoli siitä että he tutustuvat kunnolla toisiinsa. Koita vaan rauhallisesti jutella äitisi kanssa ja kertoa, miksi haluat olla poikaystäväsi kanssa. Onko äitisi tavannut hänet? Ehkä äitisi luottaa sinuun, mutta ei luota siihen poikaan. Jos jätkä kävisi teillä ja he saisivat tutustua äitisi kanssa, äitisi voisi antaa luvan olla hänen kanssaan enemmän.

  Herranenaika, oot samanikänen ku mun sisko ja se on mun mielestä ihan lapsi vielä. Joo ei, mutta tosiaan ei kannata ruveta kapinoimaan vastaa siitä ei seuraa muutakuin paskaa sulle. Hyväksy äitisi päätös vielä ja koita esim. Kun sä kiven veteen pudotat, ja peili särkyy veen, koetan kiinni ottaa renkaita ja uutta kuvaa teen. Sinä naurat niin kuin onnellinen yksin nauraa voi, sielun sisältä se jostain tulee, sieluun sisään soi. Joku seurassa kun joskus sanoo jotain typerää, sinä sivun käännät pääsi - etsit itsehillintää, mutta katseemme kun kohtaa, silloin mitään mahda et, vaikka häpeät, niin naurat, että aivan täriset.

  Joka tovi erilainen - ne ei toistu milloinkaan, mutta samanlaisen onnen aina seurassasi saan. Vaikka vaihtelevat päivät sekä kaikki tilanteet, sinun askelees on samat kuin on onnen askeleet.

  Joka hetki ihmisellä on kai ainutkertainen - tuskin tuokio on tullut kun jo menneen huomaat sen. Mutta aina uudestaan, kanssas aina uudestaan samanlaisen onnen saan.

  Miksi siis surra taakse jääneitä vuosia? Nehän ovat parasta tässä elämässä! Animaatiokorttina       Miten lienee mahdollista, liekö totta lainkaan, kavereilta kummallista mitä kuulla sainkaan, että poikasetkin pyrkivät jo miehenikään, eipä tässä maailmassa pysyväistä mikään. Kyllä se tuo aika vierii, vuosirenkaat karttuu, mistähän tuo harmajakin kaikkiin hiuksiin tarttuu, ei se lainkaan paha liene hopea jos hohtaa, pahempia asioita elämässä kohtaa. Tässä paalupaikalla on hyvä seisahtaa, ottaa uutta kurssia ja suuntaa parempaa.

  Mittarissa jäljellä kai lukemia lienee, aivan uusiin seikkailuihin sinut varmaan vienee. Onnea siis sankarille ruusut vielä mukaan, Aika kulkee kulkuaan, se eipä seisahdukaan. Aikansa täällä olla saamme siitä nautitaan, ei huomisia murehtia kannata ollenkaan. Mahti-ikäne on sellane, ko ei tartte enää äiteelt kysyvä neuvoa läty paistos tai ees häräfile marinoimises' Ko ei tartte välittä, mitä naapurin lanko mun uuest jakauksest mietti. Ko viisaut ja kokemust on enempi ko kaheskymmenes teinis yhteens.

  Ko osaa olla ittes kans pystyp'päin. Yhdessä olemme nauraneet ja monet itkut itkeneet surut surreet. Miehet pettää, ystävät hylkää, lapsilla ei ole aikaa, mutta siskot pysyy aina. Eino Leino     Kun pyöreitä täytät, se muistetaan, ja siksi tässä nyt juhlitaan!

  Sievältä näyttää luku viisi ja nolla, ei vuosista tarvitse huolissaan olla! Nuorena kaunis on elon viinipuu, mutt´ vanhetessaan, nainen ja viinikin parantuu. Puolen vuosisadan iän saavutit. Intoa riittää moneenkin menoon, jalka se nousee jos johonkin kenoon.

  Elo nyt maistuu tosi hyvälle, kun olet päässyt siitä jyvälle. Kun  juhlapäivänäs´ otit hatkat,. Niinpä onnittelut runon tään myötä, pitäkää hauskaa vaikka pitkin yötä. Hyvähän sinun on vanhana olla kun nuorena jo saavutit viisi ja nolla. Näytät mallia miehen ylvään kun ohitat tämänkin virstanpylvään.

  Eletty päivä metsämarja aromeineen metsäluteineen kaikkineen napattu varastoon muistin sopukoista noudettavissa kun viima vie viimeisen värisevän lehden uhkaa uuvuttaa kulkijan ja metsämarjoja saa syödä vain unen supussa. Anja Porio     Peilistäsi katsoo. Ei tehoo tähän kehoon. Vuodet vierii omia polkujaan,. Ei koskaan se seisahtua voi,.

  On pesä tyhjä, hiljainen. Omat vanhemmat on poistuneet. Birgit Ahokas     Isoäidit nykyään vapaita ovat ja villejä eräskin purjehti Islantiin pyydystämään sillejä. Tuula Korolainen     Sinun kanssasi, rakkaani, vuodet menevät liian nopeasti. Se on ainoa mistä sinua syytän. Ne tuhat vuotta, jotka olemme olleet yhdessä ovat kuin yksi varastettu iltapäivä ja jokainen varastettu iltapäivä kuin tuhatsata ajastaikaa. Minä olen jo monta kertaa herännyt vanhana, yhtäkkiä.

  Eeva Kilpi     5 0-vuotiaana ei tarvitse enää olla täydellinen, riittää kun saa olla onnellinen. Tärkeintä elämässä ei ole se, että näemme sen, mitä on jossakin kaukana, vaan se, että teemme sen, mikä on suoraan edessä.

  v runo poika nussii äitiään

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *